Site icon Marsha.

Worth a thousand words

 dscn7990.jpg

Ik heb een onlineworkshop gevolgd bij Shimelle Laine: A picture is worth a thousand words. Het idee achter de workshop is: vertel een verhaal met 10 foto’s. Tijdens de workshop kreeg je drie keer per week een ‘prompt’ (een aanzet) met daarin in totaal 7 voorbeeldalbums.

Ik krijg altijd heel veel inspiratie van Shimelle’s workshops en dat is nu ook weer het geval. Ik vind haar vooral goed omdat ze niet alles voorkauwt, maar je vooral erg aan het denken zet én omdat ze je stimuleert gebruik te maken van de spullen uit je voorraad.

In dit geval heb ik alleen erg veel moeite met het kiezen van ‘maar’ 10 foto’s voor een album. Ik was begonnen met een selectie te maken van mijn 10 favoriete foto’s, maar daar liep ik op vast. Ik ben uiteindelijk begonnen met een van Shimelle’s eenvoudige voorbeelden, met daarin foto’s van het bezoek dat Harold en ik tijdens onze vakantie in Zuid-Frankrijk brachten aan mijn zus.

De foto’s zijn van drie jaar geleden en normaal gesproken had ik deze foto’s al lang in een vakantiealbum gescrapt. De reden dat ik dat nog niet heb gedaan is dat de andere foto’s van deze vakantie kwijt zijn geraakt bij de fotocentrale. Ik heb dus een logboekje en allemaal memorabilia, maar… bijna geen foto’s.

Dat zit zo: we hadden destijds twee camera’s bij ons: een analoge en een digitale. In de digitale zat een memorycard met slechts een beperkte capaciteit. Ik heb het grootste gedeelte van de vakantie daarom gefotografeerd met de gewone, analoge camera. En vraag me niet waarom, maar op het schip heb ik gebruik gemaakt van de digitale camera. Wat een ontzettende mazzel hebben we daar achteraf mee gehad!

Deze extra speciale foto’s moesten dus nodig gescrapt worden! Dit is het geworden:

Exit mobile version