Juf!

Na alle romantische perikelen van zondag en maandag, moest ik dinsdag natuurlijk wel weer gewoon aan het werk. Nou ja, gewoon… speciaal voor de gelegenheid was mijn bureaustoel omgetoverd in een bruidsjurk:

dscn8431.jpg

en lagen er allemaal bruids- en scrapbladen op mijn bureau. Ook kreeg ik een prachtig boeket bloemen, een zak (romantische) snoepjes en heel veel felicitaties van mijn collega’s.

Vandaag was weer van een heel andere orde. Ik heb les ‘gegeven’! De opleiding start bij ons met het project Levensboek. De eerstejaars leerlingen maken dan een zogeheten levensboek over zichzelf. (Ik heb hier wat uitleg gevonden over levensboeken). Een van de opdrachten tijdens dit project is dat ze bij minimaal vijf bladzijden gebruik moeten maken van scrapboektechnieken. Eén en één is in dit geval twee: dit jaar werd ik gevraagd mijn scrapboekkennis te delen met de leerlingen en te gast te zijn tijdens de creatieve lessen.

Ik had heel wat voorbeelden meegenomen en heb geprobeerd de basis uit te leggen. De nadruk lag vooral op het laten zien van wat er met beperkte middelen mogelijk is. Twee keer een dikke twee uur in zo’n klas staan is best heel vermoeidend. Maar ooo, het was wel heel leuk om te doen! Er waren minder enthousiaste en heel erg gemotiveerde leerlingen bij en sommigen zijn al echt met hele leuke pagina’s naar huis gegaan. Morgen mag ik weer bij twee groepen meedraaien. Ik ben benieuwd hoe dat zal zijn.

dscn8433.jpgdscn8435.jpgdscn8437.jpg