1 oktober

Het is alweer oktober! Ik merk het ook echt: ‘s ochtends moet ik weer aan mijn fietsverlichting denken, ik heb mijn winterjas al uit de kast gehaald en een extra dekentje op bed is ook geen overbodige luxe meer.

1 oktober is ook de eerste van een nieuwe maand en dat betekent dat er nieuwe werkstukken in de PADT Gallery staan. Naar aanleiding van het thema ‘De cirkel is rond’, heb ik het volgende gemaakt:

dscn8566.jpgdscn8577.jpgdscn8575.jpgdscn8572.jpg

Tekst: Mijn opa was van huis uit (banket-)bakker. Later is hij ijs en fabrieksmatig gebak gaan maken, maar tot in de jaren zestig hadden mijn grootouders een bakkerij. Ik kan me eigenlijk niet herinneren ooit banket te hebben gegeten dat door mijn grootouders zelf was vervaardigd. Tegen de tijd dat ik geboren werd, maakten ze dat, denk ik, niet meer zelf. Ik weet wel dat ik met oma wel eens van die Smelik-tompoucen uit pak heb gemaakt. Maar ik kan dus niet zeggen dat ik op dat gebied iets van mijn opa en oma heb geleerd. Toch voel ik me, altijd als ik een speciaal toetje of een taart maak, een cake of koekjes bak, met ze verbonden. Zeker als iets bijzonder goed is gelukt, dan denk ik aan hoe trots mijn opa zou zijn geweest en ben ik me bewust van mijn familiegeschiedenis.

De werkstukken van de andere PADT-jes zijn ook dit keer weer super. Vooral deze van PJ vind ik geweldig.