Lettertang

Ik heb iets met lettertangen. Als er zoiets als een lettertangverslaving zou bestaan, dan vrees ik dat ik op de nominatie sta. Ik heb er vier…

 dscn8883.jpg

En ja, ik gebruik ze allemaal! Elke tang heeft namelijk een ander lettertype… Deze liefde voor lettertangen stamt al uit mijn vroege jaren. Ik ging wel eens met mijn vader mee naar een kantoorboekhandel en op één van deze bezoeken kreeg ik deze:

dscn8888.jpg

Na verloop van tijd was het tape op en verdween -ie natuurlijk in een la. Uit het oog, maar… niet uit het hart. Want toen ik het scrappen ontdekte, kwamen de herinneringen aan mijn oude Tapewriter weer boven. Omdat ik ‘m in eerste instantie niet meer kon vinden, heb ik van Harold een keer (voor Sinterklaas) een Dymo junior gekregen. En toen mijn moeder twee jaar geleden ging verhuizen, dook de Tapewriter ook weer op.

De andere twee tangen komen van mijn werk. Die zijn daar vervangen door een Dymo Letratag (en zou je het mijn collega’s vragen, dan zullen zij bevestigen dat ik ook daarmee een hele speciale band heb!)

Gekleurd tape was een tijdje moeilijk verkrijgbaar. Je moest het doen met zwart, rood, groen en blauw. Terwijl ik me herinner dat ik vroeger ook licht roze tape heb gehad. Daar komt nu gelukkig wel verandering in. Het scrapmerk Around the Block heeft zelfs tapes met leuke randen. De lettertang van hetzelfde merk heeft verwisselbare ‘Font wheels’. Ik heb ermee in de handen gestaan, maar bedacht net op tijd: ‘Ik heb er al vier…’ en heb ‘m toch maar weer teruggehangen! Ik heb wel tape gekocht en ik heb nu echt heel veel keus:

dscn8879.jpg

Vanavond heb ik mijn paarse tape in gebruikgenomen. Het paste perfect bij een van de lay-outs voor de maandopdracht van Piens Atelier. Met lettertangen is het alleen net als bij stempelen: soms heb je een kleine misdruk…

dscn8895.jpg

Ik zag ‘t pas toen ik het al had opgeplakt. Meestal haal ik het dan weer los en begin ik opnieuw. Maar ik heb deze week in Ali Edwards‘ nieuwe boek gelezen. En ik ben echt al veel te lang met deze lay-out bezig geweest. Dus weet je wat ik voor deze keer doe? Ik ‘embrace imperfection’!

7 thoughts on “Lettertang

 1. Hoi Marscha,
  Leuk al die tape, maar mag ik vragen waar je die gekocht hebt? Ik kan alleen maar de standaard kleuren vinden (rood, zwart, groen en blauw)

  Ik zou ook graag al die leuke kleurtjes hebben. Ik gebruik nog wel een dymo-tape.

  Groetjes,
  Nancy

 2. Hoi Nancy,

  Around the Block-tape is onder meer verkrijgbaar bij Dolls & Decorations in Almere. En bij V&D verkopen ze naast het gewone tape ook een soort glittertape van Dymo.

  Verder is Frankrijk niet echt naast de deur, maar misschien een tip voor op vakantie: het oranje/lila/lichtblauwe Dymo-tape vond ik begin dit jaar in een warenhuis in Parijs…

  Veel succes!

  Groet,
  Marsha.

 3. Hoi,

  zoiets simpels als tape…. en toch zou ik het zo aan de muur hangen! Die foto’s van jou zijn echt geweldig!

  Tot volgende week
  gr.susanne

 4. Hallo Marscha,

  Ik ben op zoek naar naamlabeltjes voor mijn zoontje die voor het eerst naar school toe gaat voor op zijn broodtrommeltje en drinkbeker. Ik ben op het web op zoek gegaan naar zo’n ouderwetse lettertang maar kan er geen vinden. Maar ook al zou ik er een vinden dan zit je weer met het tape wat dan niet goed te verkrijgen is, terwijl het mij maar om een paar labeltjes gaat. Zo te lezen heb jij er meer verstand van, weet jij misschien een oplossing? Op het onderste plaatje van jouw site is op paarse tape met witte opdrukletters geprint iets van …lunch met….aan het b…..een nieuw s…. dat zoek ik maar dan met zwarte tape en witte letters.
  Ik hoop dat je mij kan helpen?

  groetjes,
  Petra

 5. Hoi Marscha,
  Je bericht is al weer van even geleden maar heb jij goede tips waar ik leuk en gekleurd tape kan kopen?
  Zou fijn zijn als je iets weet :-)
  Groet, Rianne

 6. hallo, wat is een goede labelprinter? weet je zo een merk?

 7. Hoi Desiree, Ik heb het idee dat labelprinters iets anders zijn dan lettertangen. Ik weet dat er labelprinters van Dymo zijn, maar ik heb daarmee zelf geen ervaring. Ik kan je dus helaas niet adviseren. Succes met het vinden van een goede labelprinter! Groet, Marsha.

Comments are closed.