Verwend

collage-1.jpg

Ik heb zondag een fantastische verjaardag gehad. Veel bezoek van familie en vrienden, leuke cadeaus en kaarten, telefoontjes, sms-jes en e-mail(kaarten). Hartstikke leuk!

Maandagavond ben ik voor het eerst naar mijn cursus Photoshop geweest. De eerste les hebben we nog niet achter de computer gezeten, het was meer een introductie op wat er gaat komen. Ik vond dat eerlijk gezegd wel een beetje jammer, want het zijn maar 12 lessen, maar goed… Het is een groep van 10 mensen, waarvan ik één mevrouw al ken van mijn vorige cursus, Fotografie. De gemiddelde leeftijd van deze cursisten ligt een stuk hoger dan bij mijn vorige groep, maar dat maakt natuurlijk niets uit. Mijn indruk is dat iedereen er wel met dezelfde insteek zit en er een aantal zeer ervaren fotografen bij zijn. En een beeldend kunstenaar. Ik ben in eerste instantie erg nieuwsgierig naar wat zij gaat doen. Mardoe Painter, de docente is ook beeldend kunstenaar en ik vind hetgeen ik van haar werk heb gezien erg mooi.

Gisteren had ik met een aantal collega’s een workshop ‘Interculturele communicatie’. Hoewel ik er gaandeweg achter kwam dat ik eigenlijk best veel weet van culturele achtergronden, me uit mezelf bewust ben van vooroordelen en het dus eigenlijk helemaal niet slecht aanpak op het gebied van ‘interculturele communicatie’, was het goed om hier toch maar weer eens iets over te horen. Ik ben in elk geval van plan om hier de komende tijd eens op te letten, bij mezelf en bij anderen. Een van de leukste aspecten van de workshop was, dat er ‘s middags een collega van Marokkaanse afkomst bij ons aanschoof en dat zij over haar achtergrond vertelde en wij haar allerlei zaken mochten vragen.