Kerstvakantie!

Ah, eindelijk tijd om een beetje op adem te komen… hoop ik. Ik heb de afgelopen week onder meer:

Harry Potter uitgelezen

Een kerstboom gekocht én versierd

Een kerstmenu gepland

Gescrapt

Met Harold een buurtwandeling gemaakt om de kerstverlichting te bewonderen 

Kerstkaarten geschreven én verstuurd

GePhotoShopt (en een ellenlange poging gedaan tot ‘scan and stitch’)

Gewerkt

Gefeest

Kerstboodschappen gedaan

Min of meer plannen gemaakt voor in de vakantie (maar Harold wisselt de laatste weken nogal eens van gedachten, dus pin me nergens op vast…)

Gesport

Bewijzen? Heb ik. Nou ja, van sommige dingen dan:

dscn9716.jpgdscn9729.jpg

merry-christmas.jpgvroolijk-kerstfeest2.jpg

collage4.jpg

Het feest vond plaats op een onvoorstelbare locatie: in de Efteling! De PR-afdeling van onze school pakt elk jaar flink uit met kerst. Dat is gewoon hun ‘ding’. Dit jaar hebben ze ons (mij in elk geval) flink verrast. De attracties waren helaas niet open. Ik ben wel met collega’s een klein (illegaal) rondje door het park gelopen en dat was desondanks sprookjesachtig. 

Ons feest was in het ‘IJspaleis’. We werden onthaald met glühwein en warme chocolademelk. Er lag een kleine ijsbaan waar je op kon schaatsen (op hele linke hockeyschaatsen, dat wel) en waar Sterren-dansen-op-het-ijs-ster Maud ultrakort haar kunsten kwam vertonen. Er was hete soep, een stamppotbuffet en apfelstrudel of wafels met ijs en warme kersen na, entertainment in de vorm van drie ‘alpenzusjes’,  een zingende kerstboom en een verkleed duo. De ‘alpenzusjes’ werden afgewisseld door een DJ, die overigens wel snoeihard draaide. Tijdens zijn optredens was converseren absoluut uitgesloten… Eén attractie was ongekend populair: een ‘photobooth’ in de vorm van een ouderwetse camera:

hetty-en-marsha-20071218.jpg

Samen met Hetty!