Site icon Marsha.

God Jul

We hebben een goede kerst gehad. Maandagochtend ben ik met Harold mee naar Kampen geweest en heb ik geprobeerd de laatste boodschappen te verzamelen. ‘s Middags was ik op verjaardagsvisite bij Steven (4 jaar!).

Zijn moeder Lindy had nog een mooi kerstcadeau voor Harold en mij:

Lindy mag als gemeenteambtenaar mensen trouwen. Ze geeft ons al jaren hints in die richting, maar toen we het echt aan haar vroegen, moest ze er toch even over nadenken. Ons wachten is echter beloond en we zijn heel erg blij, want: ze doet het!     

Steven heeft ons de hele middag vermaakt met allerlei gedaantewisselingen: toen Harold en ik binnenkwamen was hij gekleed in een trainingspak (het verjaardagscadeau van zijn broertje), waarover hij vervolgens de rode overall aantrok die hij van opa en oma had gekregen. Even later kwam tante Harmke met een Feijenoordpyjama die natuurlijk ook even geshowd moest worden en toen daarna zijn neefje in het tenue van het Kamper Trompetter Korps verscheen, kon hij niet achterblijven… Volgens zeggen had Lindy ook nog mooie, nieuwe kleren voor hem klaargelegd die ochtend, maar die houden we nog een keer tegoed, zullen we maar zeggen…

Na de verjaardag zijn we nog even langs Harolds ouders gegaan. Daarna hebben we heerlijk thuis op de bank gezeten en heb ik de voorbereidingen getroffen voor dit:

Dit was vóór het dak wegschoof en één van de wanden inklapte… maar lang niet slecht voor een eerste poging!

En het was niet de enige Zweedse bijdrage aan onze kerst…

Tweede Kerstdag hebben Harold en ik heel relaxt doorgebracht. Een beetje scrappen (mijn Christmas Journal schreeuwde om aandacht), zo links en rechts een beetje TV-kijken (Muppets, Monsters Inc, Harry Potter en Villa Felderhof) en Harold heeft wat LP’s gedraaid en zich verdiept in de jaar(hit)lijsten. En toen was kerst 2007 alweer voorbij…    

Exit mobile version