Voer voor fotografen

Gisteren was het een mooie dag om te fotograferen. De datum was al een tijd geleden geprikt en gisterochtend zag het er nog erg somber en nat uit, maar gistermiddag scheen ineens de zon! Met een aantal ex-medecursisten van de cursus Fotografie van Scholen in de Kunst ben ik naar de Wagenwerkplaats geweest. Ik fiets/loop altijd over de Wagenwerkplaats van en naar het station, maar ik heb nu gezien dat het terrein nog veel groter is dan ik dacht. Ik vind het een geweldige plek: het oude, industriële, verlatene (wat het overigens niet is!). En de geschiedenis: de wijk waar wij wonen is ontstaan door deze Wagenwerkplaats. Ons huis is ooit zelfs gebouwd voor een spoorwegmedewerker.

dscn0913.jpgdscn0923.jpgdscn0932.jpgdscn0946.jpgdscn0953.jpgdscn0968.jpgdscn0972.jpgdscn0983.jpgdscn0984.jpg

Ik ben er helemaal geïnspireerd geraakt door het middagje fotograferen. Zelfs in de auto op weg naar mijn broer in Amsterdam kon ik niet stoppen:

dscn0996.jpg

We hebben GBJ’s nieuwe badkamer, bank en eethoek bewonderd en onder het genot van heerlijke Surinaamse take-out* hebben we nu serieuze plannen gemaakt voor ons trouwen. Het is tenslotte al bijna over een half jaar!

*O.a. saoto soep: hele pittige kippensoep. Die had ik nog nooit eerder gegeten, maar het was erg lekker! Ik heb hier een recept gevonden.

One thought on “Voer voor fotografen

Comments are closed.