Update

Ik heb gisteren een update beloofd van alles wat er de afgelopen week is gebeurd. Nou, hier gaat-ie dan…

harold-15022008.jpg

Donderdag was Harold jarig. We hebben er op de dag zelf niet zo veel aan gedaan, maar Harold had ‘s avonds wel een verrassing voor mij: een Polaroid-camera! De camera was op zijn werk opgedoken bij opruimwerkzaamheden. Hij is van de oom van Arjan (Harolds vriend én baas) geweest en we mogen ‘m lenen. Er zaten alleen geen cassettes bij, maar die waren vrijdagmiddag snel gevonden bij een fotospeciaalzaak. Die cassettes zijn wel aan de dure kant, daarom mag ik van Harold niet zo maar wat raak schieten. Vind ik niet erg, nu kan ik er even over nadenken. 

Mijn moeder had vroeger een Polaroid en mijn vader ook. Die van mijn vader heb ik kapot laten vallen (ik ben er geloof ik mee gestruikeld). Als ik erover nadenk vind ik dat nog steeds heel erg… Ik kan het ook niet vergeten, want af en toe kom ik deze foto weer tegen (van toen-ie het nog deed):

marsha-aug-1983.jpg

Vrijdag was het de dag van de ondertrouw. We wisten van te voren dat het niks voor zou stellen en dat was ook zo. Toch heeft de ambtenaar van de burgerlijke stand ervoor gezorgd dat we het niet snel zullen vergeten. De man sprak zo gedragen dat het was alsof hij het huwelijk al aan het sluiten was. Hij heeft onze volledige namen, geboortedata en -plaatsen zó vaak genoemd dat het belachelijk werd. Zelfs de volledige naam van de vriendin die ons huwelijk gaat sluiten heeft hij wel drie keer hardop uitgesproken!

Volgens Harold keken de collega’s in het kantoor achter de man met medelijden naar ons. Op een gegeven moment moest de ambtenaar een voorgedrukt formulier invullen met een aantal vragen die wij met ‘ja’ of  ‘nee’ moesten beantwoorden. Een van die vragen was bijvoorbeeld of er grootouders bij de plechtigheid aanwezig zullen zijn. In ons geval is het antwoord ‘nee’. In plaats van een streep te zetten door het antwoord ‘ja’ (of het antwoord ‘nee’ te omcirkelen), omcirkelde de beste man het ‘foute’ antwoord en ging dit vervolgens inkleuren… Kortom: in plaats van na een kwartier, stonden wij pas na een dikke 20 minuten buiten. Maar goed: de papieren zijn ingevuld, de rekening is betaald en wij zijn nu officieel een bruidspaar!

Zaterdag vierde Harold zijn verjaardag:

dscn1191.jpgdscn1200.jpgdscn1201.jpgdscn1205.jpgdscn1206.jpgdscn1208.jpg

Het was erg gezellig en Harold is flink verwend. Ik trouwens ook, maar daarover morgen meer!

One thought on “Update

Comments are closed.