Site icon Marsha.

Friese zaterdag

dscn2036.jpg

Jorien was woensdag jarig en dat moest gisteren natuurlijk gevierd worden. Meestal als we voor een dergelijk evenement naar Hemrik rijden, kunnen we in de wei zitten. Daar was het gisteren helaas toch echt nog iets te koud voor, maar vergeleken bij vandaag hebben we wat het weer betreft wel ontzettend veel geluk gehad. Het waaide wat hard, maar anders hadden we zonder jas op de veranda kunnen zitten. Lekker bij de houtkachel: ideaal!

 

Harold had van te voren al bedacht: als we dan toch in Friesland zijn, dan kunnen we meteen doorrijden naar Heerenveen. Lees: SC Heerenveen, de voetbalclub… Die speelden gisteren namelijk thuis tegen Ajax. En op Harolds werk hebben ze businessseats én seizoensplekken in het Abe Lenstra Stadion. Dus… na een snel, maar prima Mexicaans maaltje in het centrum van Heerenveen, zat ik op zaterdagavond zomaar op een tribune, voetbal te kijken:

Ik ben nooit een ‘echte’ voetballiefhebber geweest en ik heb me daarom vooral ook vermaakt met mijn camera en het observeren van alles wat er in zo’n stadion allemaal gebeurt. Ik had me overigens wel in mijn hoofd geprent dat Heerenveen moest winnen en het is wel grappig om te merken dat je dan toch met de anderen op de tribune meeleeft. En dat ik dan ook wil zien dat die bal in het doel gaat. Al met al toch jammer dat de wedstrijd eindigde in 2-4!

Exit mobile version