Geshopt en geslaagd

Ben een uurtje geleden thuis afgeleverd na een dagje en een nachtje Enschede en een zondagse brunch in Holten. Gisteren kwam ik om 10.05 uur met de trein in Enschede aan en mijn moeder en ik hebben de rest van de dag geshopt tot we geen voeten meer hadden om op te staan… We zijn wel geslaagd: mijn moeder heeft een mooie rok en een topje en ik heb: een feestjurk, een bijpassend ‘feest’vestje én een corsage voor onder mijn trouwtenue.

Bij een corsage dacht ik tot nu toe altijd aan iets bloemigs voor op (bijvoorbeeld) het trouwtenue, maar wat ik altijd een corset noemde heet in lingeriekringen kennelijk ook corsage… Ik ben er in elk geval wel heel blij mee, want dat ding heeft van de week toch wel wat bruiloftsstress opgeleverd. Binnenkort moet ik natuurlijk een afspraak gaan maken om mijn trouwjapon te passen en dat passen kan pas goed als ik mijn ondergoed op orde heb. De torseletten die ik in november bij de bruidsmodezaak aan heb gehad zaten namelijk (naar mijn idee) niet goed. Omdat ze geen andere keuze hadden, moest ik zelf voor iets anders zorgen. Eerder deze week bedacht ik me dat ik er maar eens werk van moest maken. Een zoektocht op internet leverde zo weinig op, dat ik het even helemaal niet meer zag zitten. Ik dacht echt dat ik er niet één zou kunnen vinden. Gelukkig wist mijn moeder dus nog een adresje!   

Natuurlijk hebben we niet alleen maar geshopt. We hebben ook een cappucino gedronken op het terras van De Kater, hebben we gelunched bij La Place en hebben we ‘s middags nog iets gedronken op het dakterras bij de Bijenkorf. Het was wel warm, maar niet zulk mooi weer als ik eigenlijk had verwacht. Harold was dit weekend naar Terschelling en die smste dat hij was verbrand. Dat is ons dus duidelijk niet gelukt. Nou ligt dat ook niet echt in de verwachting als je de meeste tijd tussen kledingrekken en in pashokjes hebt doorgebracht, maar toch… Vandaag is het veel zonniger, dus ik ga zo nog even buiten kijken.

De brunch waar ik eerder over had is een jaarlijks terugkerend familie-evenement ter ere van de verjaardag van mijn oom. Soms is dat de enige keer in het jaar dat ik deze tak van mijn familie zie en het is altijd wel een gezellige manier om even bij te kletsen. Harold en mijn broer konden er vandaag niet bij zijn, maar gelukkig weten we in dit geval dat we iedereen in augustus ook nog gaan zien!