Site icon Marsha.

Op bezoek

dscn6459

Nee, natuurlijk ben ik niet helemaal naar Rotterdam gereden om chocoladecornflakes te halen bij Foodelicious! Ik kreeg ze vandaag in Enschede, van mijn moeder: zelfgemaakt!!! Sterker nog: de chocoladecornflakes waren slechts een bijproduct. Een van de verzorgers heeft ooit gewerkt bij een bekende Enschedese banketbakker en hij heeft met een aantal bewoners, waaronder mijn moeder, chocoladeletters gemaakt!

Dat klinkt best gezellig natuurlijk, maar verder vindt mijn moeder het niet zo geweldig in het huis. Vooral het gebrek aan privacy zit haar dwars. Daarnaast is ze niet echt te spreken over de hygiëne. Nou heeft mijn moeder (in tegenstelling tot haar dochter) normaal gesproken geen last van smetvrees. Mijn conclusie is dus dat er echt beter schoongemaakt zou moeten worden. Maar daarnaast gaat het ook gewoon om andere normen. Natuurlijk smeer je thuis geen jam op een boterham met ham, om vervolgens datzelfde mes weer in een andere pot met broodsmeersel te stoppen. Maar in een woongroep waar ook dementerende ouderen zitten is dat gewoon een heel ander verhaal.

Gelukkig zit ze er maar voor een poosje, maar tot die tijd moet ze zich wel zien te redden daar. Dat dat best goed gaat bewees ze vanmiddag tijdens een half uurtje fysiotherapie. Ik mocht er gewoon bij blijven en ik zag hoe ze op een evenwichtsplank moest staan, over een soort klein hindernisparcours moest lopen en uiteindelijk hoe ze zonder rollator door de gang liep. Nu nog met de begeleider erbij en soms nog wat wabbelig, maar ik zie haar dat binnenkort toch ook wel zelf doen.

Ik heb uiteraard meer foto’s gemaakt. Ik heb het wel eerst gevraagd en het was goed, maar ze zei er meteen bij dat ik ze niet op internet mag zetten. :-D!!!

Exit mobile version