Kerst in de wijk

Ik heb vanavond meegedaan aan een workshop nachtfotografie in het kader van Ik Zie Amersfoort. Ik had me er van tevoren erg op verheugd, omdat ik het altijd leuk vind om te fotograferen en omdat het bovendien plaatsvond in mijn eigen wijk!

Daarnaast wilde ik eindelijk wel eens ongegeneerd met een statief rondschouwen… Dat laatste ging jammer genoeg niet door: kort voor vertrek ontdekte ik dat het plaatje waarop je de camera moet bevestigen niet op het statief zat… en ik kon ‘m zo snel natuurlijk ook niet meer vinden!

Ik had dus een dubbele handicap, want uiteraard bleek bij aankomst (zoals verwacht) dat alle andere deelnemers niet alleen een statief hadden, maar ook in het bezit waren van supersonische digitale reflexcamera’s met enorme lenzen en flitskapjes en eerste en tweede gordijnen en weet ik wat allemaal niet meer…

Niet dat ik me daardoor uit het veld liet slaan, want zeker bij fotografie geldt: niet geschoten, altijd mis… En zonder de resultaten van de andere deelnemers ernaast zijn ze echt niet allemaal mis hoor:

dscn6644dscn6590dscn6598dscn6620dscn6625dscn6582

Yep, we (ik liep met nog twee andere deelnemers) mochten zelfs bij een gezin naar binnen!!! En nee, we hebben dat 91-jarige omaatje niet de stuipen op het lijf gejaagd: haar kleindochter kwam naar buiten en we mochten zonder problemen fotograferen!

One thought on “Kerst in de wijk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.