6 km

Ik heb me voorgenomen om wat aan mijn lichamelijke en geestelijke conditie te werken terwijl ik naar werk zoek. Toeval wil dat ik al een nieuwe sportschool had gevonden, waar ik dinsdag en woensdag voor het eerst naartoe ben geweest. Ik heb duidelijk te lang niets gedaan: ik heb spierpijn! Langzaam opbouwen dus, maar omdat ze wel eens zeggen dat je elke dag een half uur moet bewegen, ben ik er vanmiddag te voet op uit getrokken.

Ik ben niet iemand om zomaar doelloos te gaan wandelen, dus ik had een plan: ik zou eerst naar de Ako op het station lopen en daar de nieuwe Creatief met Foto’s kopen (starring… Liesbeth!). Halverwege de straat begon het de spetteren… en ik had de paraplu thuis gelaten. Toch maar even terug naar huis om ‘m op te halen, want mijn ervaring is: als je ‘m bij je hebt blijft het droog. En inderdaad: toen ik de paraplu eenmaal had, bleef verder gespetter uit!

Eenmaal bij de Ako bleek de CMF er niet te zijn. Jammer, maar ik had nog een ander doel: een bezoek aan de Toko. Daar was ik nog nooit naar binnen geweest, omdat ik op het station meestal andere dingen te doen heb. Na de Toko ging het richting het centrum (ik moest toch ergens die CMF zien te vinden!). Onderweg nog even gestopt bij de VVV voor een krantje over het Verjaardagsfeest.

Achter het stadhuis zie ik een blauwe tent: de Parade in opbouw! Ik weet al waar ik straks heen wil! Maar eerst nog dat andere ding: waar kan ik bladen kopen? Hmmm… ik weet het: V&D! En ja hoor: bingo! Missie geslaagd.

Een nieuwe (sub-)missie dient zich meteen aan: ik zie dat er Schoolcampus is. Vind ik altijd leuk, maar dit keer was óf alles al leeggeplunderd, óf de Schoolcampus houdt bij voorbaat al rekening met de recessie. Niet getreurd: de Hema heeft meestal nog leukere schoolspullen. Op naar de Hema dus!

Na daar een beetje geneusd te hebben, maar mezelf te hebben weerhouden van het kopen van schattige notitieblokjes en een te dure ketting (Ja, dan kan bij de Hema. Hij was mooi, maar niet 9,95 mooi…), ben ik klaar voor de terugreis. Via de Street One (leuke top in de etalage, gepast, viel helaas tegen) op naar het Parade-terrein. Daar zie ik de bekende tentjes al, maar alles is inderdaad nog in opbouw. Ook voor de Koppelpoort wordt van alles opgezet. Daar gaan we van de week dus nog een kijkje nemen!

Ik ben inmiddels al uren onderweg en ik heb nog één missie over: stemmen. De pas gaat er weer in, op weg naar het stembureau. Ik sta wat onwennig te kijken als ik daar, in ruil voor mijn stempas, een biljet krijg aangereikt. Oja, dat is waar ook: ik mag een hokje inkleuren met een rood potlood! En daarna… thuis met de billen op de bank aan een lekkere warme kop thee. Pffff. Dat was geen HALF UURTJE bewegen… ik heb in drie uur tijd ruim zes kilometer afgelegd!

4 thoughts on “6 km

 1. Zo wat goed van je om zo actief te zijn. Moeten we het voor het weekend ook nog inplannen voor je?

  Ik kom je in ieder geval straks met de auto ophalen. Tot straks!

 2. Wat een actie, goed hoor!!
  Ook wij zijn al de hele week elke avond actief bezig in de kamer van Jeroen! Het is mooi geworden (zie mijn hyves) en hij heeft er vannacht voor het eerst geslapen. Vandaag de gordijnen nog en een lamp dan is het klaar. Ik ben de laatste tijd alleen maar aan ‘t afscheid nemen..eerst van jou en nu van Jeroen..niet leuk!

 3. Knap van je dat je afleiding zoekt en actief bezig blijft en niet apatisch op de bank gaat hangen! Niet dat ik dit nu meteen van jou zou verwachten, maar toch…
  Ook een heerlijk inspirerend ‘reisverslagje’ van mijn nieuwe stad Amersfoort! (waar is die toko, ik moet naar die toko!)

 4. Hoi Marsha, dank je voor je berichtje op mijn blog!
  Ik was trouwens net zo verbaasd om zo’n stembiljet rood te moeten kleuren haha, ik had me mentaal ingesteld op zo’n high tech geval :D
  Wat een leuke foto’s allemaal en wat een goede instelling heb je naar aanleiding van de onverwachte wending op je werk! Er komen vast mooie dingen op je pad.

Comments are closed.