Het verjaardagsfeest

De afgelopen twee weken vierde de stad Amersfoort haar 750-ste verjaardag. Vandaar dat het hier wat stil was… ik had het te druk met het bezoeken van (bijna) alle feestelijkheden! Waarschuwing: dit wordt een laaaaange post!

Voor ons begon het feest vorige week dinsdag met een bezoek aan de voorstelling Slagboomt op de Parade. Als je nog naar de Parade in Utrecht of Amsterdam gaat, moet je deze zeker gaan zien! Ik bekijk wachtende mensen nu met andere ogen: ik zou zweren dat ik vanmorgen op het station de inspiratiebron voor één van de karakters heb gezien.

Ook hebben we het spektakelstuk Mirakel van Amerfoort gezien, dat elke avond werd uitgevoerd bij de Koppelpoort:

Op woensdagavond aten we ons buikje rond bij Zandfoort en trotseerden we de regen voor een bezoek aan De Straat van Kees, Eddie en René.


Waarna we een bezoek brachten aan de lekkende tent van Mondo Leone. We hadden vooraf staan twijfelen of we een kaartje zouden kopen en pas toen andere mensen ons voor gingen, durfden we het aan. En nu…  heeft deze man er twee fans bij. Natuurlijk had ik zijn liedjes wel eens op de radio gehoord, maar ik weet nu dat je eigenlijk het beeld en/of het verhaal bij het liedje moet kennen, om het ten volste te kunnen waarderen. Ga maar eens op zijn site kijken bij de filmpjes of beter nog: ga in het najaar naar een van zijn voorstellingen!

Donderdag namen we even pauze en vrijdag had Harold een personeelsfeest. Ik ben niet meegegaan, in plaats daarvan ben ik naar de kapper geweest en heb ik op de sportschool een Zumba-les gevolgd. Kennelijk hebben meer mensen de home shopping-reclames gezien, want de zaal was afgeladen! Ik denk dat er meer dan 50 deelnemers waren. Je moest je armen en benen bij je houden om geen andere mensen te treffen. Niet handig voor een work-out, wel komisch!

Zaterdag hadden we een strak programma, waar we ons ternauwernood aan konden houden: startnummer ophalen (zie verderop), kopje thee met uitzicht bij Christea’s:

… naar de markt, cadeau kopen, terug naar huis, boodschappen doen, naar het Torenpop-terrein voor het optreden van Sabrina Starke:… vervolgens afscheid nemen van de Parade:

… terug naar huis voor een pasta met verse tomaatjes uit eigen tuin(!), even uitpuffen, een korte verjaardagsvisite en opnieuw per fiets naar Torenpop voor het optreden van Kyteman’s Hiphop Orkest. Ik kreeg het idee dat het niet aan al het aanwezige publiek was besteed, maar Harold en ik hebben ervan genoten. Tot slot dronken we bij Zandfoort iets op onze feestweek, om daarna moe en voldaan in ons bed te rollen.

Ho, ho… het is nog niet klaar! Ik geef wel alvast een staande ovatie voor degene die nog niet heeft weggezapt!!! Misschien wil je in ruil daarvoor ook nog even juichen voor Harold, die het na zo’n feestweek nog presteerde om op zondag, in de regen, 10 kilometer te lopen in de Amersfoort Marathon:

Ik ben supertrots op hem!!!

6 thoughts on “Het verjaardagsfeest

 1. ja let wel in 1 uur 1 min en 59 sec. Maar kan nog wel sneller.

  hz

 2. Hoi Marsha !

  Ha, ha…, niet weggezapt (ja, ja.., staande ovatie…yeehaa) !!
  Ik heb genoten van je heerlijke verhaal, en al die mooie foto’s. En wat een geweldig prestatie van Harold !
  Ik zou het hem niet na kunnen doen…

  Liefs, Natasja.

 3. Harold wat ontzettend knap van je, ook ik doe het je niet na! Die medaille is verdiend!
  De Parade ziet er supergezellig uit, wat hebben jullie ontzettend veel gedaan trouwens in een paar dagen tijd! Mooie foto\’s, die met de paraplu\’s vind ik erg leuk! En wegzappen, daar doen wij niet aan he. We lezen van het begin tot het eind!
  Mwah! Hopelijk tot gauw!

 4. Fantastisch Harold wat ben jij in de weer geweest!!!!!!!!!!!!!
  Marsha je foto’s en je verhaal, ik heb het met veel plezier gelezen.

  Op het werk ben ik nog aan het afkicken, omdat je er niet meer bent is wel wennen hoor!!!!!!!!!!!!

  Groetjes aan jullie beide en Marsha veel succes met solliciteren hou je mij op de hoogte?
  Hetty

 5. Wat een heerlijk verhaal om te lezen!! En wat een leuke dingen hebben jullie gedaan! Ik kan mezelf wel voor m’n kop slaan dat ik niet goed op ‘t programma heb gelet, want Sabrina Stark en Kyteman had ik graag willen zien en al het andere ziet er super gezellig uit!!
  En Harold…helemaal top wat je hebt gedaan!!! En Marsha…geweldige foto’s!

Comments are closed.