O ja… de city trip

Ben het niet vergeten hoor! Het weer is alleen zo mooi en ik heb dinsdag weer zo’n fijne pizzadoos van Regina gekregen om mee te spelen en… nou ja, ik zit dus gewoon niet zoveel achter de computer!

Maar hier gaat-ie dan… Antwerpen!

DSC_3022

Ondanks de files, kon het op de heenweg al niet meer stuk… alsof je met vakantie gaat!

Na het inchecken in het hotel waren de winkels al (bijna) dicht. Dat werd dus etalages kijken…

DSC_3037

en friet met stoofvlees en rauwe tartaar (voor Harold, de waaghals) bij het voor ons oude, vertrouwde Berlin.

2009-064

En daarna naar de film: Coco avant Chanel, wat mooi was, maar niet om erg vrolijk van te worden…

Vóór de film hadden we nog wat tijd over voor een kijkje in het prachtige station van Antwerpen.

2009-065

Op zaterdag hadden we ieder maar één wens: ik wilde naar Zappa en Harold naar Chelsea Records. Verder kon het ons niet zoveel schelen en dát resulteerde een mooie zwerftocht door de stad!

Eerste pitsstop: Café Ultimatum met uitzicht op het stadhuis.

DSC_3059

We hebben verschillende bruidsparen langs zien komen (maar ik kreeg ze helaas niet goed in beeld!), waaronder twee heren in een witte Rolls, gevolgd door nog eens 6 (!) zwarte Rolls Royces.

Tweede pitsstop (na aanschaf van t w e e paar damesschoenen!): Symforosa, de overburen van Berlin. Heerlijke broodjes in de zon!!!

DSC_3074

Het mooie aan een beetje zwerven, is dat je soms op verrassende plekken komt. In eerste instantie lijkt het misschien niks, maar dan sta je ineens op een open plek met allemaal graffiti:

2009-0622009-063

Of… je ontdekt op weg naar Chelsea Records ineens Mieke Willems, een geweldig leuk winkeltje, waar je je in moet houden om niet al het tape te kopen wat er voor handen is…

Derde pitsstop: Juices, Java & Jazz, waar Harold aan de java ging en ik de heerlijkste verse juice ooit heb gedronken. Volgens mij was het iets met appel, peer en ananas en beslist voor herhaling vatbaar!

En toen… ben ik gestopt met fotograferen. Weet niet waarom, want we gingen daarna nog vrolijk door… Bovendien hebben we die avond, nadat we onze zwerftocht hadden beëindigd, ter ere van vaderdag nog gezellig met mijn vader en Klari pizza gegeten!

Op zondag moesten we natuurlijk uitchecken en hadden we plannen om naar Kampen te rijden voor de andere vader. Maar niet vóór we nog iets cultureels hadden toegevoegd aan onze city trip!

090621

Afbeelding afkomstig van website MoMu.

De expositie ‘Paper Fashion’ in het MoMu stond al heeeel lang op mijn verlanglijstje en het was gaaf! Hoewel de expositie niet heel groot was, had ik er nog uren kunnen doorbrengen. Harold niet, maar dat terzijde… Helaas mocht je er geen foto’s maken (dacht ik) en er was op dat moment geen catalogus te koop, dus ik probeerde uit alle macht alle details in me op te nemen… Hier heb ik nog wat afbeeldingen gevonden. Als je van papier en/of van mode houdt, zou ik zeker gaan kijken!

One thought on “O ja… de city trip

Comments are closed.