De kunst van het samenwerken

Vrijdagochtend vóór het sport- en spelgebeuren waar ik de vorige keer over schreef, heb ik een heel inspirerende ochtend gehad met dezelfde oud-collega’s. Op het binnenplein bij kunstenaar Wouter Stips, hebben we in vier groepen vier doeken ‘bewerkt’.

We kregen eerst de opdracht twee vormen te bedenken die met elkaar één symbool konden vormen. Daarnaast moest iedereen een woord bedenken dat bij ons hoort of veel voor ons betekent.

DSC_3268

Vervolgens werden de symbolen één voor één op geprepareerde doeken 1. gestempeld, 2. gespoten (met en zonder zelfgesneden stencils!) of 3. gevingerverfd.

2009-071

Het was natuurlijk de kunst om samen te werken en goed na te denken over de compositie en de combinatie van alle symbolen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het heel leerzaam was. We hebben naar mijn mening bijvoorbeeld bewezen dat het soms beter is om eerder te stoppen, maar dat er soms ook best wel wat te repareren valt als het een zooitje wordt…

DSC_3291DSC_3300

Tot slot voorzag Wouter Stips alle doeken van de door ons bedachte woorden.

DSC_3351

2009-072

Het resultaat komt voor zover ik heb begrepen, op school te hangen. Ik denk dat ik binnenkort een eigen versie maak voor in mijn ‘atelier’.

2 thoughts on “De kunst van het samenwerken

  1. Ziet er heel leuk uit! Zoiets zijn wij ook van plan, alleen ná de vakantie, om de boel weer op te starten en de teamspirit weer wat aan te wakkeren! Heb je ook nog een afscheid gehad???

    Liefs Heleen

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.