Bootjes kijken

Zaterdag was de jaarlijkse Canal Parade door de Amsterdamse grachten. Twaalf jaar geleden was het voor het eerst en voor het laatst dat we daar in levende lijve getuige van waren. Het werd dus hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking. ‘s Ochtends toen we onze auto onder de Arena parkeerden zagen we al een kleine voorbode van de drukte die we tegemoet gingen: er stond een enorme rij voor de kassa.

Na thee en een stuk taart bij De Bakkerswinkel, gingen we via de Bijenkorf en mijn nieuwe favoriete winkel Sissy Boy Homeland, richting de Prinsengracht, waar we mijn broer en Kevin ontmoetten tegenover de Westerkerk. De mensen stonden al drie rijen dik langs de gracht!

DSC_4225

Na wat eerste foto’s tussen de mensen door, heb ik mijn camera aan mijn broer gegeven, die net op tijd was om Gordon te vereeuwigen:

DSC_4233DSC_4273

Ik hoorde eerder die ochtend toevallig een mevrouw op de radio zeggen dat er altijd zo  geklaagd wordt over het bloot tijdens de Gay Pride, maar dat er veel meer bloot te zien is tijdens evenementen als het Zomercarnaval. En daar wordt nooit iets over gerept. Na wat ik gezien heb, deel ik die mening. ‘Tuurlijk waren er veel ontblote bovenlichamen te zien, maar daar hebben ze zelfs in de Beekse Bergen last van. Overigens heb ik hier gelezen dat het saai was. Ik vond dat wel meevallen. Ik heb natuurlijk weinig ervaring, met mijn ééns in de twaalf jaar, maar het is denk ik niet gauw goed…

Dit was trouwens de winnende grote boot:

DSC_4346

Na ongeveer dertig boten werden we het staan in de brandende zon een beetje zat. We zijn de gracht af gaan lopen en zagen toen hoe immens druk het echt was. Ik ben zelf nog nooit in Amsterdam geweest met Koninginnedag, maar ik stel me daar ongeveer zoiets bij voor. Volgens de nieuwsberichten waren er naar schatting 560.000 mensen op de been!

DSC_4376

Het plan was een frietje bij het Vlaamse Friteshuis en daarna door naar de Amstel. Dat frietje is gelukt (heb er een paar van Harold meegepikt) en we zijn ook bij de Amstel gekomen, maar… daar was het mogelijk nog drukker dan aan de Prinsengracht. Tijd voor een plan B: vóór de grote stroom uit naar de Reguliersdwarstraat. Een heel goed idee, want zo hadden wij ons al  geïnstalleerd voor Havanna, vóór het grote straatfeest goed en wel losbarstte.


Harold had inmiddels de camera overgenomen ;-). We hebben onze ogen uitgekeken: jong en oud, homo en hetero, Amsterdammers en toeristen, verkleed of in ‘gewone’ kleding. Er kwam van alles langs en er werd flink gedanst. Ik heb alleen maar blije gezichten gezien, volgens mij had echt iedereen goede zin. Harold en ik gingen uiteindelijk pas tegen acht uur weer terug naar de Arena. Wat een geweldig leuke dag!

One thought on “Bootjes kijken

  1. Naar de kapper geweest…? Wat zit je haar leuk met die blonde plukjes!
    Mooie foto’s van een vrolijke dag! (leuk om eens wat roze te zien na al dat blauw hier bij mij ;-) )

Comments are closed.