Vilt

2009-10

De zee ziet er vrij onbewogen uit op de foto’s, maar ik kan je verzekeren dat het behoorlijk waaide zondagochtend! We maakten ons van te voren nog zorgen of de boot wel zou gaan, maar dat was duidelijk voor niets. Die boot naar Texel is zo stabiel dat de rekken in de giftshop op wielen staan!

Regina, Donja en ik namen deel aan een workshopdag bij De Witte Engel in Den Burg. Deelnemers kregen de kans om kennis te maken met verschillende manieren om vilt toe te passen en te verwerken. Vilten stond al lange tijd op mijn wensenlijst en ik had zelfs al eens een natviltpakketje aangeschaft, maar het was er nog niet eerder van gekomen.

We begonnen zondag met een eenvoudige viltbloem, vilten kralen en lapjes met decoratievilt:

091009-viltproducten

en we eindigden met:

2009-101

Donja verwerkt vilt op een zijden sjaal.

2009-102

Regina en ik experimenteren met een punchmachine. Dat is een soort naaimachine-achtig apparaat met 12 naalden, maar zonder draad. Met de machine prikken we repen vilt op wateroplosbaar vlies. De machine werd gedemonstreerd door Bea Demmers die er prachtige producten en stoffen mee maakt. Mijn lap moet nog vilten in de wasmachine. Als-ie lukt, laat ik ‘m een keer zien ;-).

One thought on “Vilt

  1. Tjeeeee, wat heb je weer veeeeeel en vooral leuke dingen gedaan en gemaakt!!!! En nog veel meer leuks in het verschiet!!

Comments are closed.