NY: zondagavond

Zondagmiddag om half twee vertrokken we met het vliegtuig naar New York. Het vliegtuig zat stampvol en Harold en ik zaten niet naast elkaar. De mevrouw naast mij was in eerste instantie niet van plan om van plaats te ruilen, maar even later veranderde ze van gedachten. Ze zei dat ze toch wilde ruilen omdat ze zich schuldig voelde, maar ik weet zeker dat het kwam omdat ze had gezien dat er in de rij achter Harold een plaats vrij was met meer beenruimte…

Eenmaal hoog in de lucht en met Harold naast me, heb ik me verdiept in het entertainment system. Tot mijn vreugde stond de film ‘Julie & Julia’ op het programma. Ook was er leuke muziek te beluisteren en op het laatst heb ik zelfs nog een stukje ‘CSI:NY’ gekeken, maar helaas hield het entertainment system er nog voor de clou mee op… Je wordt trouwens wel beziggehouden in zo’n vliegtuig: we kregen twee keer te eten en de stewardessen kwamen om de haverklap vragen of je iets te drinken wilde.

Ruim acht uur later zetten we voet aan de grond in Newark, New Jersey. Ons plan was om met het OV naar New York te reizen, maar ter plekke leek zo’n shuttle taxi ineens een stuk aantrekkelijker. De chauffeur zette ons ook nog als eerste af en de incheck in The New Yorker Hotel was een fluitje van een cent, dus voor we het wisten waren we vrij om de stad te ontdekken!

Tja en wat doe je dan als eerste? Tegenover het hotel zat een Starbucks, dus… een plan de campagne maken onder het genot van de beroemde hete drank uit de papieren beker met plastic deksel! Het plan werd de buurt verkennen en het liefst een rit met een Hop-on, hop-off-bus. Het hotel stond schuintegenover Madison Square Garden (waar Bruce Springsteen die avond optrad) en vlak naast de ingang van MSG zit een grote boekenwinkel, die we meteen maar even hebben bekeken. Vervolgens kwamen we een paar blocks verder terecht op Times Square, waar een (ons niet-bekend) TV-programma werd opgenomen en waar we voor M&M’s World de ‘Hop-on, hop-off’-bus aantroffen.

Starred-Photos1

De bus vertrok om negen uur en voerde ons in ruim twee uur langs de Empire State Building, Bryant Park, de Hudson, Down Town langs onder meer Ground Zero, South Street Seaport, over de Manhattan Bridge, Old Fulton Landing, een stukje door Brooklyn en weer terug naar Broadway en Times Square. Daar was M&M’s World nog steeds open, dus dat werd de laatste stop van deze lange, hele lange dag:

Starred-Photos2

2 thoughts on “NY: zondagavond

  1. Wooohooooo! Wat gaaf! Was je in Niiiieeew Joooork! Ik ben jaloers! Wat zou ik daar ooit graag eens naar toe gaan…

Comments are closed.