NY: maandag

Omdat we zondagavond veel langer hadden volgehouden dan we van te voren hadden gedacht, werden we maandagochtend natuurlijk niet zo vroeg wakker als ons was verteld. Ik dacht door de jet lag om 05.00 uur al klaarwakker te zijn, maar we werden gewoon op een ‘normale’ tijd wakker en zo kwam het dat we pas om 09.30 uur aan het ontbijt zaten in de diner naast/bij het hotel:

Starred-Photos3

Het plan om in alle vroegte de Empire State Building te bezoeken werd verzet naar een andere dag. De weersvoorspelling was zo goed dat we besloten dat het een goede dag zou zijn om naar Central Park te gaan. Maar first things first: eerst de kaarten voor de basketbalwedstrijd van woensdag ophalen bij de box office van MSG en daarna naar de opstapplaats van de Uptown Loop van de Hop-on, hop-off op 42nd Street. Deze dubbeldekker voert ons via Columbus Circle, langs Lincoln Center, via de peperdure Dakota Apartments waar allerlei beroemdheden wonen/hebben gewoond en waar John Lennon op de stoep is doodgeschoten, verder langs Central Park naar de Upper West Side en door Harlem.

Ter hoogte van de Metropolitan Museum of Art zijn we uitgestapt voor een wandeling door Central Park:

NY-bewerkt1

We hebben geluncht in The Loeb Boathouse. Niet in het romantische en chique Lakeside-gedeelte (45 minuten wachttijd), maar in het fastfoodrestaurant voor gewone stervelingen, dat zij ‘Express Cafe’ noemen. Dat dan wel weer…

P1330_09-11-09

We zijn uren in Central Park geweest, maar ik had er nog wel uren kunnen blijven om mensen te kijken en te fotograferen:

Starred-Photos6Starred-Photos7

Na al dat sightseeing werd het tijd om ook iets aan onze boodschappenlijst te gaan doen. Ik wist dat knutselwarenhuis Michaels in oktober een vestiging heeft geopend in Manhattan. Ik had ‘s ochtends het adres opgevraagd bij de concierge van het hotel en ik wist dat het in de buurt van Central Park moest zijn. Central Park is alleen heel groot en Michaels was daarom wel iets verder lopen dan we hadden gehoopt… Maar we zijn er gekomen hoor!

Starred-Photos8

We zijn met de bus teruggegaan naar Columbus Circle. We wisten overigens niet dat we niet contant konden betalen in de bus, dus we wilden alweer uitstappen, maar de buschauffeur was zo aardig om ons toch mee te nemen!

In de buurt van Columbus Circle even een pitstop bij Starbucks en daarna via Lee’s Art Shop even langs MoMA. Hoe we daarna zijn gelopen kan ik niet meer reproduceren, maar we zijn in elk geval langs Radio City Hall gekomen en we zijn gaan eten bij HB Burger in de buurt van Times Square:

DSC_6543bewerkt

En daarna ‘vroeg’ naar bed, want voor de dinsdag stond weer iets heel anders op het programma!

3 thoughts on “NY: maandag

  1. O Marsha, wat een enorme hoeveelheid indrukken, en dat alleen voor de maandag! Het klinkt allemaal geweldig en wat zullen jullie genoten hebben! Ik ben benieuwd naar de rest van jullie avonturen!

  2. Lief, wat een beeldschone foto van mij. Ik hoop wel dat ik er op andere foto’s wat beter uit zie.

  3. Wat heerlijk om deze verhalen te lezen en de mooie foto’s erbij te bekijken en dan hebben we het alleen nog maar over een zondagavond en de maandag….pew…kannie wachten op de rest van de dagen!

Comments are closed.