Licht in de duisternis

Ik weet dat Sinterklaas eerst nog z’n verjaardag moet vieren… Maar ik vind ‘m zo leuk! Souvenir uit New York en bovendien is dit in mijn ogen het enige leuke aan de donkere dagen voor kerst. Want als ik nou iets vervelend vind aan de winter, dan is het wel dat het ‘s ochtends zo lang donker blijft en dat het licht tegen vieren alweer uitgaat. Wanneer het dan ook nog zo’n grijze dag is, dan kan ik soms echt het gevoel hebben dat ik niet wakker word. Ik leef kennelijk echt op het licht. Vandaar dat ik tegenwoordig naar de zonnebank ga en bewust probeer om regelmatig naar buiten te gaan (als het tenminste niet regent…)

Vandaag was het toevallig ook de eerste keer dit seizoen dat ik op de fiets spijt had dat ik mijn handschoenen niet had aangedaan. De weerberichten voorspelden een temperatuur van een graad of 6°C. Mijn nieuwe dikke skihandschoenen leken mij daarom wat overdreven: het vriest ten slotte nog niet! Maar toen ik op de sportschool aankwam voelden mijn duimen toch pijnlijk. Weet ik dat ook weer: 6°C is koud genoeg voor handschoenen!

2 thoughts on “Licht in de duisternis

  1. Hij is mooi!!! Ik heb ‘m vandaag ook opgehangen met een tijdklok…zodat hij, als ik ‘s morgens opsta om 6.30 uur, al brandt!!
    Het is echt vreselijk die donkere dagen…ik doe, vooral als het zo grijs en regenachtig is, al vrij vroeg de gordijnen dicht, dan kijken we niet in zo’n donker gat!

Comments are closed.