NY: woensdag

Het is al een maand geleden dat Harold en ik in New York waren… Hoog tijd om de NY-vijfluik af te ronden! Ik ben blijven steken bij woensdag 11 november 2009, Veterans Day:

Omdat we al twee keer bij dezelfde diner hebben ontbeten, denken we er goed aan te doen om eens te kijken wat er verderop te koop is:

French toast en een omelet met nogal bleke hash browns: we eten lekker bij Andrew’s Coffee Shop, maar toch niet zo lekker als bij de Tick Tock Diner…

Na het ontbijt gaan we via Fifth Avenue op weg naar het Museum of Modern Art. Omdat we al een paar keer langs de nog dichtgeplakte, in voorbereiding zijnde etalages van Macy’s waren gekomen, was ik bang dat we helemaal geen kerstetalages te zien zouden krijgen… Tot we langs het luxueuze Lord & Taylor lopen!

De meeste winkels zijn nog dicht. Ik moet Little Miss Matched bijvoorbeeld aan me voorbij laten gaan… Harold twijfelt bij een souvenirshop of hij een 2010-bril gaat kopen of niet (zoiets als dit), maar het wordt uiteindelijk ‘niet’.

Onderweg zien we de eerste tekenen van de Veterans Day Parade al: er zijn veel agenten op straat en overal worden dranghekken geplaatst. Om de een of andere reden mogen we van een paar agenten niet achter de hekken langslopen. Het alternatief is met gevaar voor eigen leven op de weg lopen, maar goed: als die agenten dat willen, dan doen we dat natuurlijk gedwee…

Als we aankomen bij het MoMA gaat het museum net open. Omdat ik vind dat het een beetje druk is bij de ingang, gaan we eerst kijken bij de museumwinkel aan de overkant van de straat. Ik had maandag al leuke dingen in de etalage gezien, maar die blijken eenmaal binnen wat aan de prijzige kant. Eén ding moet ik wel meenemen: de allerbeste ijsbolletjesschepper die er bestaat en die ook nog blijkt te zijn opgenomen in de collectie van het MoMA. Om ‘m te kopen moeten we alleen naar de andere museumwinkel aan overkant van de straat en als we er naartoe gaan, zien we dat er inmiddels een rij is ontstaan voor de ingang van het museum…

Het duurt nog even voor we de andere winkel ook hebben afgestruind. Alleen de collectie geweldig mooie, maar helaas peperdure pop-up kerstkaarten is al het bekijken waard! De rij voor het museum blijkt daarna gelukkig vrij snel door te lopen, dus binnen no time staan we te kijken naar deze tekening van schoolbord krijt op een zwart paneel:

En naar vele, vele werken van beroemde kunstenaars:

Ondertussen worden we best dorstig, maar er zit op de een of andere manier steeds net geen restaurant op de verdieping waar wij ons bevinden… (‘Goed… maar dan wel echt na deze verdieping… OK?’) Uiteindelijk moeten we aansluiten in een enorme rij om toegang te krijgen tot een van de museumrestaurants… omdat het inmiddels lunchtijd is geworden!

Je moet je bestelling bij de kassa doorgeven en dan geven ze je een bordje met een nummer. Dat bordje moet je zichtbaar op je tafel zetten en dan zoekt de bediening je aan de hand van het nummer op als de bestelling klaar is. Ik ben er niet zeker van of je op deze manier je eten altijd krijgt voordat het koud is geworden, maar het leek op zich wel efficiënt.

Uren en vele indrukken later pikken we nog net een staartje van de Veterans Day Parade mee:

We vinden het echter niet interessant genoeg om er lang voor stil te staan. Volgende stop is Abercrombie & Fitch: kleding- en lifestylewinkel, maar als je binnen staat zou je zweren dat je in een discotheek bent. Je weet ook gewoon niet waar je kijken moet! Harold vindt er gelukkig wel een mooi shirt, maar voor mij is het helaas allemaal wat aan de krappe kant…

Dan maar naar een winkel waarvan ik weet dat ik er wel blij van word: Kate’s Paperie! Maar eerst de Apple Store in om het adres op te zoeken op internet… Op weg naar de papierwinkel maken we even een pitstop bij een Green Cafe:

Inmiddels is het al half vijf geweest en moeten we zo langzamerhand terug naar het hotel. Onderweg stoppen we nog wel hier en daar, zoals bij M&J Trimming, dat een van Martha Stewart’s favoriete kantjes en bandjeswinkels schijnt te zijn:

Terug in het hotel regelen we nog even twee plekken voor een airport shuttle voor morgen en dan zorgen we ervoor dat we om half zeven in de hal van de Madison Square Garden staan! De basketbalwedstrijd begint pas om half acht, dus we hebben ruim de tijd om iets te eten en eens rustig rond te kijken in het stadion:

Voor de wedstrijd moeten de spelers zich natuurlijk eerst opwarmen en ondertussen worden er filmpjes getoond en boodschappen omgeroepen om het publiek op te zwepen. Omdat het Veterans Day is, staat de hele avond in het teken van ‘Military Appreciation’ en worden we toegezongen door een militaire.

De Knicks doen het niet zo goed in de competitie, maar in deze wedstrijd gaat het ze tot aan de pauze redelijk af. Daarna halen de Atlanta Hawks ze genadeloos in en de wedstrijd eindigt in flink boegeroep vanaf de tribunes…

Ondanks het verlies hebben wij ons op onze laatste avond in New York gelukkig kostelijk vermaakt!

4 thoughts on “NY: woensdag

  1. Wat een indrukken hebben jullie opgedaan in die paar dagen tijd!! Heerlijk dat kantjes- en bandjeswinkeltje, heb je daar nog iets gekocht? Schitterende impressie weer met al die foto’s en het verslag!

  2. Ooooh wat een lintjes en kantjes !! Wauw !!
    Super om te lezen dat jullie je kostelijk hebben vermaakt, erg leuk om alles te zien en te lezen..

  3. wat een heerlijke reis hebben jullie gemaakt!!! Ben best wel een beetje jaloers. Ik wil ook nog zo graag naar NY!!!

Comments are closed.