Lessen

De afgelopen weken stond mijn zaterdagcursus in het teken van fotografie. Vandaag gingen we aan de slag met allerlei van huis meegenomen attributen. Ik ben tijdens een eerdere cursus al eens met table-topfotografie in de weer geweest, dus ik had al een idee van wat zou kunnen werken en wat niet. Ik had een boodschappentas vol spullen bij me, maar daar heb ik, zoals je kunt zien, maar een klein deel van gebruikt. Ik heb nog zoveel andere ideeën dat ik hier binnenkort nog maar eens een fotosessie voor moet inplannen.

Gelukkig mochten we vandaag lekker binnen blijven. Vorige week werd ik samen met een mede-cursist de straat op gestuurd. Terwijl de anderen binnen leerden over witbalans en lichttrapjes, mochten wij een reportage maken in de vrieskou. Eigenlijk was het voor mij best nuttig geweest om wat technische informatie te krijgen, maar omdat ik eerder een cursus heb gevolgd bij dezelfde fotografiedocent, achtte zij mij bekwaam genoeg…

Het was verschrikkelijk koud en grijs en op een gegeven moment begon het zelfs te sneeuwen. Het was de eerste keer dat ik met mijn nieuwe 55-105 mm objectief buiten aan de slag was en ook dat viel niet mee. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik liever wat langer de tijd neem voor dit soort reportages: dan heb ik van tevoren een beter plan en zie ik veel meer. Want achteraf had ik sommige dingen anders willen hebben, maar goed, het is nu zoals het is… Volgende keer weer beter!

4 thoughts on “Lessen

  1. wat leuk zo’n cursus! Dat laat je toch weer heel anders kijken! Heb je nog behoefte aan de AH disneyfiguurtjes?

  2. Halloooo…eindelijk weer even de tijd en de rust om al je blogs te lezen en je mooie foto’s te bekijken en zoals gewoonlijk was het weer geweldig allemaal. We gaan snel een keertje afspraken hoor!!

  3. Pingback: Voorbij « Marsha.

Comments are closed.