Dia’s

Vorige week was ik een paar dagen bij mijn moeder. Mijn moeder is vaak bezig met oude familiefoto’s en had nu een boodschappentas met dia’s tevoorschijn gehaald. Alle dia’s stammen van voor mijn geboorte en op een handvol na, had ik ze nog nooit gezien. Nieuwsgierig als ik was, heb ik in één ruk alle dia’s bekeken met zo’n kleine plastic diaviewer. Vage Spaanse vakantielandschappen, een carnavalsoptocht, opa’s auto, papa’s auto, een fabriek in aanbouw, oma’s tuin, Italiaanse vergezichten vanuit een trein, het beeld van de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen… Leuk, maar je hebt er niet veel aan als je er zelf niet bij bent geweest!

Toch heb ik ongeveer 70 dia’s gevonden die de moeite waard zijn. Het zal nog wel een eeuwigheid duren voordat ze allemaal gescand zijn (mijn moeder heeft een printer met een diascanner), maar dat heeft ook geen haast. Deze (voor mij) prachtexemplaren heb ik alvast!

One thought on “Dia’s

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.