Travel album

Yep, ik ben er ook een begonnen en… ik heb ‘m afgemaakt! Nou ja, bijna afgemaakt, want ik heb nog wat tekst toe te voegen. Maar voorlopig heb ik de grootste klus geklaard met behulp van mijn oude, vertrouwde Picasa, wat basismateriaal en myStampBOX Funky Flowers, Rough Copy Alphabet en Mini Alpha.

Het is wel een dikkerd geworden:

… dus heb ik besloten alleen de proloog te laten zien.

Onze vakantie in Denemarken begon namelijk op donderdag 14 juli in Duitsland: in het Schanzenviertel in Hamburg om precies te zijn!

1. Harold shopt DJ T-shirts bij Baretta, 2. Schanzenstraße, 3. Noï: leuke sieraden, tassen, woonaccessoires, hebbedingen, 4. Ik weet waar ik in november naar schoenen ga kijken!

Kirsch-Rosmarin Tarte en Rhabarber Baiser bij Herr Max: Mmmmm!

En toen we later weer trek hadden: prima eten bij Frank und Frei.

We verbleven in Hotel Norge, waar het echt belachelijk warm was (zo tropisch warm was het buiten echt niet meer), maar waar ik ‘s avonds wel lekker heb zitten haken op de hotelkamer. De volgende dag begon uiteraard met Frühstück in een (eveneens) tropisch verwarmde eetzaal.

Op het programma stonden een paar Hamburgse bezienswaardigheden. Maar eerst: een koffie- en Wifi-fix bij Starbucks:

en daarna, hier en daar een gevreesde regendruppel voelend, op weg naar de Speicherstadt:

Die regendruppels kwamen helaas met steeds meer uit de hemel vallen en omdat het de rest van de dag Scheißweer bleef is de echte camera nagenoeg in de tas gebleven.

Met een iPhone app kun je gelukkig ook leuke foto’s maken!

In het ruim van de havenrondvaartboot was het wel droog:

Na de havenrondvaart hadden we een berehonger. Tijd om een van onze Hamburg-missies uit te voeren: het eten van een Currywurst!

En daarna had ik zelfs geen zin meer om foto’s met de iPhone te maken… Veel te druk met het vasthouden van een paraplu en het zoeken naar geschikte schuilplekken.

Vlak bij ons hotel moest ik nog wel even een foto maken van een van de plekken waar we Stolpersteine aantroffen:

Waarna we nog wat boodschappen deden bij Denn’s en aten bij Kostbar, maar omdat we ‘altijd alleen maar foto’s van eten hebben’, werd het me sterk afgeraden om foto’s te maken…

De volgende dag liet ik me die kaas niet meer van het brood eten:

Na het ontbijt werden de spullen gepakt, in de auto gezet, kochten we bij Nathalie Kalbach op de hoek (Hi Nat!) nog wat enorme Erdbeeren voor in Denemarken…

en gingen we op weg!

8 thoughts on “Travel album

  1. Heel erg mooi en nu ben ik toch wel heel benieuwd naar de rest van julllie reis, hoor!!
    groetjes Isolde

  2. ‘Scheissweer’…hihi!

    Wat leuk je haar zo lang! Het heeft me niet eerder echt aangesproken, maar wat ik nu zie en lees: wat een leuke stad moet Hamburg zijn!

  3. HA!! Looks góód Marsha! Like the ‘template’ that you used! I forgot to concor that part before printing my vacation pictures… so now i’m left with too many small sized pictures that i have to glue back again into a nice fitting format for my scrapbook on the road!
    Ah well… it keeps me occupied :)

Comments are closed.