Saturday Morning Skate

Nooit gedacht dat ik ooit nog eens een van die mensen zou zijn die voor (bijna) € 1,- ontbijt bij IKEA… Maar ik had wel een goede reden: een afspraak met de ex-cursisten van de cursus Fotografie die ik heb gevolgd. Na het ontbijtje en een tweede (gratis) kopje thee/koffie hebben we elkaars foto’s van de vorige keer bekeken.

Ik verontschuldig me nog wel eens voor mijn compactcamera, maar vanmorgen bleek maar weer eens dat mijn Nikon Coolpix zich best met al die grote spiegelreflexcamera’s kan meten. Naast de compositie (ahum… al zeg ik het zelf), vielen met name de kleuren van mijn foto’s op. Die waren echt het mooist van allemaal!

Na de korte ‘tentoonstelling’ hebben we foto’s gemaakt in de omgeving. Tegenover IKEA ligt namelijk het Sk8park, de grootste skatebaan van Europa (zeggen ze). Ik had er van tevoren een hard hoofd in, want ik dacht dat er zo vroeg nog geen skaters op de baan zouden zijn, maar dat viel gelukkig mee: er waren er wel 4 (!) en later zelfs 7.    

 

Naast het Sk8park staat nog een oude boerderij met halfvergane bijgebouwtjes:

En iets verderop heb je dan weer de steeds verder uitbreidende nieuwbouw van Vathorst:

Al met al een veelzijdige ‘excursie’! De volgende keer gaan we waarschijnlijk schemerfotografie doen in de haven van Rotterdam. Ik heb er nu al zin in!

One thought on “Saturday Morning Skate

Comments are closed.