Gehaakte eiermutsjes

Marsha Valk | Gehaakte eiermutsjes // crochet egg cozies

Als kind heb ik leren haken, maar ik had het al zo lang niet meer gedaan dat ik geen idee meer had hoe het moest. Toen de gehaakte bloemetjes ‘in’ kwamen, heb ik ettelijke pogingen gedaan om het opnieuw onder de knie te krijgen, maar het lukte gewoon niet. Ondertussen zag ik anderen wel prachtige poppetjes, mutsen, poefen en dekens haken… Dat moest ik toch ook kunnen!

Vorig weekend had ik zomaar twee haakgoeroes binnen handbereik: Revlie en Florence. Dit was mijn kans op een hernieuwde kennismaking! Ik kwam beslagen ten ijs: ik had vijf bollen breikatoen uitgezocht in frisse lentekleuren, haaknaalden maat 2,5 en 3,0 mee en bovendien een beknopte beschrijving van eiermutsjes uit de Bóóórdevol:

Toer 1: haak een ring van 4 lossen, haak in deze ring 8 vasten

Toer 2: haak 12 vasten (2 vasten in elke 2e vaste)

Toer 3: haak 18 vasten (2 vasten in elke 2e vaste)

Toer 4: haak 24 vasten (2 vasten in elke 3e vaste)

Toer 5: haak 30 vasten (2 vasten in elke 4e vaste)

Toer 6 t/m 15: haak 30 vasten

Ik was voorbereid op een heleboel frustratie… maar die bleef uit! Na een uitstekende instructie van Revlie ging ik als een speer! Tuurlijk sla ik nog steken over… tuurlijk weet ik nog niet hoe ik fatsoenlijk af moet werken… en tuurlijk kan ik nog steeds geen bloem haken (al heeft Florence me wel degelijk geleerd hoe ik dat moet doen). Ik moet gewoon blijven oefenen, oefenen, oefenen… Mijn handen jeuken inmiddels om zo’n vrolijke granny square-sprei te maken. Heb de eerste twee squares al af!

9 thoughts on “Gehaakte eiermutsjes

 1. Idd voor meerdere doeleinden… leuk met die pompoms er bovenop! Ga je echt zo’n deken maken? Dan heb je nog heel wat vierkantjes te gaan…

 2. Geweldig ! Ziet er super uit..
  Kan niet wachten totdat het mij ook weer lukt..

  Groetjes, Natasja.

 3. Ze zijn superleuk geworden ! Ik heb inmiddels toch ook weer haakgaren gekocht, vandaag een haaknaald en dan maar you-tuben denk ik. Ik wil gewoon wat te doen hebben in de avonden in de US ;)
  Die deken komt er vast wel !

 4. Geweldig leuk Marsha! Ik heb mijn zus toevallig afgelopen maandag ook om een privé-cursus haken gevraagd. Nu nog even tijd zien te vinden. Lijkt me zo lekker om gewoon op de bank voor de tv iets te kunnen maken.

  Groetjes,
  Margriet

 5. Nou zeg, ben je zowaar toch aan het handwerken geslagen! Mag ik ook eens een haakworkshop bij je volgen?
  Kan wel (enigszins) breien, maar haken…tja, beetje gestart via Youtube, maar alle tips en hulp zijn welkom….
  Succes met je deken!

 6. Leuk en grappig die kleine mutsjes! Mijn oma haakte inderdaad van die spreien, ze gebruikte uitgehaalde truien om aan garen te komen.
  Mijn moeder haakte er eentje voor mij met frisse nieuwe kleuren. Om hem binnen afzienbare tijd af te krijgen haakte ze elke dag zes vierkantjes, misschien een idee?

Comments are closed.