Afscheids A4tjes

Achter de schermen van dit blog kan ik zien via welke zoektermen bezoekers op mijn blog terechtkomen:

Het is misschien niet wat je zo één, twee, drie zou verwachten, maar naast mijn eigen naam zijn de populairste zoektermen: ‘loopmuis’, ‘knutselen voor prinsessen’, ‘lettertang’ en de absolute topper van de afgelopen weken is: ‘afscheid A4 collega’…

Ik heb in de afgelopen jaren inderdaad regelmatig geschreven over het afscheid nemen van collega’s. Ik heb ook heel wat van die afscheidsfeestjes mogen (mede-)organiseren en ik heb zelfs wel eens iets verteld over de tradities die er op mijn werk waren omtrent deze feestjes. Eén van die tradities was (en is dat naar ik aanneem nog steeds) dat degene die weggaat een map krijgt met daarin van ieder teamlid een A4tje. Ik weet dat ik hier maar één A4tje heb laten zien. Maar ik heb er in de loop der jaren veel meer gemaakt en van een klein aantal heb ik foto’s/scans:

Soms gaven we richtlijnen, bijvoorbeeld: gebruik een foto van degene die afscheid neemt. Niet dat je je daar dan strikt aan moest houden, maar het kon het maken van het A4 soms vergemakkelijken. Zo kan ik me herinneren dat er een collega wegging waar ik persoonlijk niet zoveel mee had. Maar de richtlijn was ‘een recept’ en door me daarop te richten werd het toch nog een hele leuke pagina.

Bij de volgende hadden we iedereen een gekleurd A4 gegeven als uitgangspunt:

En bij deze was het thema van het afscheid ‘sport’ (foto van collega op een foto van een hardloopster gefotoshopt):

Hier moesten we volgens mij weer een foto van de collega zelf gebruiken:

En hier was het thema ‘fietsen’:

Tot slot: bij deze moesten we een foto van onszelf gebruiken en iets doen met het afgebeelde formulier. Na het afdrukken van deze afbeelding heb ik het formulier met een witte pen volgeschreven met mijn persoonlijke kijk op het afscheid:

Ik moet toegeven dat ik zelf hooguit twee keer in mijn eigen map heb gekeken. Ik vermoed dat dat komt omdat ik afstand probeerde te creëren. Maar ik heb ‘m veilig opgeborgen en ik zal eens kijken of er A4tjes inzitten die ik nu, na een jaar, wel met jullie wil delen ;-).

One thought on “Afscheids A4tjes

  1. Ik ken dat gevoel ook goed omschrijven, afstand proberen te nemen van het afscheid op je werk. Maar ook nu kan ik er op een positieve manier aan denken, dat het voor mij beter is..
    Mooie uitwerkingen voor je Ex-collega’s, en wat een variatie qua stijl. Erg leuk dat je het wilde delen…, ik ben benieuwd wat zij voor jou hebben gemaakt….

    Liefs, Natasja.

Comments are closed.